Andrea Emondt, praktijk "Zhenci Meili"

 

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG/ TCM ) is meer dan alleen acupunctuur.......

 

Een degelijke diagnose volgens de TCM is strikt noodzakelijk voor het opstellen van een behandelplan. 

 

Zo stel ik u allerlei vragen zowel over de aanwezige klacht, als ook over vroegere ziektes of klachten. Ik houd rekening met uw leef- en eetgewoontes, emoties, slaappatroon en ontlasting. Bij vrouwen is ook de menstruatie een belangrijk aspect.

 

Ik bekijk uw tong evenals andere uiterlijke kenmerken zoals uw uitstraling, teint, glans van de huid, nagels en haar.

 

 Uw beide polsen worden nauwkeurig gevoeld.  

'De pols' voelen volgens traditionele Chinese geneeskunde is iets heel anders dan die in de Westerse geneeskunde; niet alleen is er verschil tussen de pols links en rechts, maar ook onderscheidt een acupuncturist drie diepten en drie plaatsen op elke pols die elk weer hun eigen betekenis hebben.

 

Uiteindelijk worden alle gegevens in zijn geheel geplaatst en na de diagnose volgens TCM wordt een behandelplan opgesteld.

 

 Ik zal met u bespreken wat ik voor u kan betekenen en welke doelen haalbaar zijn.

 

Bij een behandeling hoeft niet alleen met naalden worden gewerkt. Ook acupressuur (drukpunten), ooracupunctuur, het gebruik van moxa, cuppen, guasha, voorschrijven van kruiden of het geven van een aangepast dieet kunnen worden toegepast.

Traditionele Chinese geneeskunde en Meridiaan Qi Gong in Assen, Andrea Emondt, www.acupunctuur-tcm.info  |  praktijk.meili@live.nl, tel.: 0643039060
www.ikkiesnatuurlijk.nl www.acupuncturist-info.nl www.zhong.nl www.qingbai.nl www.acupunctuur-assen.net