Andrea Emondt, praktijk "Zhenci Meili"

 

  

 Ooracupunctuur of auriculotherapie is een geneeswijze, waarbij het oor wordt gebruikt om klachten te genezen. Pijn, ziekten en niet goed functionerende organen, psychische problemen, kunnen worden behandeld via één of meer ragdunne naaldjes in het oor.


Hoewel ooracupunctuur óók is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde (TCG), is het een zelfstandige geneeswijze.
 

 

Op het oor bevinden zich zo'n 200 acupunctuurpunten. Deze punten staan in verbinding met bepaalde delen van het lichaam. De oorsprong van ooracupunctuur is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. Dat was in 1957. Daarna is er uitvoerig onderzoek verricht naar de waarde van de auriculotherapie, zowel in China als in het westen, speciaal in Frankrijk en Amerika.

 

 

Hoe werkt ooracupunctuur?

 

Als er iets in het lichaam is verstoord veranderen er in het oor één of meerdere punten. Met een speciaal apparaat en via de hartslag wordt het gehele oor doorgemeten en worden de verstoorde punten in kaart gebracht. Via deze verstoorde punten wordt de behandeling gestart. 

 

Het inzetten van naalden hoeft niet pijnlijk te zijn. Alleen wanneer een klacht heel acuut is of bij sterk verstoorde organen of functies kan een naald inzetten gevoelig zijn. Zodra de klachten minder worden zal ook de gevoeligheid van het oor afnemen.

Er kan op 2 manieren worden geprikt: met steriele wegwerpnaalden welke na ongeveer 20 minuten worden verwijderd of er wordt gebruik gemaakt van verblijfsnaalden. Verblijfsnaaldjes zijn hele kleine naaldjes die oppervlakkig In de huid worden gezet en die gedurende enkele dagen tot weken blijven zitten. Als mensen bang zijn om geprikt te worden kan er ook gebruik worden gemaakt van electroacupunctuur, kleine metalen balletjes of samengeperst zaad welke met een pleister worden vastgezet in of op de oorschelp. Kinderen worden in principe alleen behandeld met behulp van metalen balletjes of samengeperst zaad.

 

Traditionele Chinese geneeskunde en Meridiaan Qi Gong in Assen, Andrea Emondt, www.acupunctuur-tcm.info  |  praktijk.meili@live.nl, tel.: 0643039060
www.ikkiesnatuurlijk.nl www.acupuncturist-info.nl www.zhong.nl www.qingbai.nl www.acupunctuur-assen.net