Andrea Emondt, praktijk "Zhenci Meili"
 
 
De theorie van de meridianen vanuit de acupunctuur is bij velen in het Westen bekend. Deze meridianen zijn tevens de sleutel van Meridiaan Qi Gong een medische vorm van Qi Gong.
 
 Door de tegenwoordige leefstijl (weinig beweging, een ongezond voedingspatroon, stress, emoties) ontstaan vaak stagnaties in deze meridianen. Hierdoor worden ook de organen aangetast. Als deze stagnaties te lang blijven bestaan, ontstaat ziekte.
 
Door het beoefenen van de juiste houdingen en de correcte manier van in- en uitademen wordt het circuleren van Qi in de meridianen gestimuleerd. De organen gaan beter functioneren, de afvalstoffen worden beter afgevoerd, u krijgt meer energie en de geest komt tot rust.
 
Als docente Meridiaan Qi Gong, een medische vorm van Qi Gong, werd ik opgeleid door Chanderdath Makhan. Hij is arts voor traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda en heeft vanaf zijn jonge jaren al Qi Gong beoefend. Tijdens zijn studie en verblijf in Azië volgde hij bij verschillende leermeesters trainingen. Hij beheerst een unieke, authentieke stijl Meridiaan Qi Gong die eenmalig in Nederland is.
 
Dit jaar gaat Chan weer terug naar India. Maar zijn kennis heeft hij doorgegeven.
Ik ben dankbaar hem mijn leraar te mogen noemen.
 
 
 
 
 

 

                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionele Chinese geneeskunde en Meridiaan Qi Gong in Assen, Andrea Emondt, www.acupunctuur-tcm.info  |  praktijk.meili@live.nl, tel.: 0643039060
www.ikkiesnatuurlijk.nl www.acupuncturist-info.nl www.zhong.nl www.qingbai.nl www.acupunctuur-assen.net