Andrea Emondt, praktijk "Zhenci Meili"

 

 

Guasha betekent zoveel als „schrapen". De methode stamt uit de prehistorische tijd en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het neemt een belangrijke plaats in binnen de traditionele Chinese geneeskunde.

 

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plekken begint de therapeut dan met een jadesteen te schrapen (schraper - „bao yü" - is instrument uit jade, hoorn of metaal).

 

Op de plaatsen waar blokkades zijn, verschijnen „bloeduitstortingen". De huid verkleurd hierdoor, variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis.

 

Door de olie bespeurt de patiënt nauwelijks pijn en wordt de huid niet beschadigd. De rode delen verdwijnen in het algemeen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

 

De resultaten van Guasha worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfsysteem, meridianen, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. 

       

 

 

                              

 

 

 

 

    

 

 

 

 

Traditionele Chinese geneeskunde en Meridiaan Qi Gong in Assen, Andrea Emondt, www.acupunctuur-tcm.info  |  praktijk.meili@live.nl, tel.: 0643039060
www.ikkiesnatuurlijk.nl www.acupuncturist-info.nl www.zhong.nl www.qingbai.nl www.acupunctuur-assen.net